Zorgverzekering

Het nieuwe jaar is in zicht, tijd om in december de zorg even onder de loep te nemen. Wat speelt er in het gezin (blessures / tandartskosten / beugels / zwangerschappen / fysio / enz)?

Hier kun je rekening mee houden in verband met eventuele wijzigingen in de dekking. Let wel op, je hebt de polis voor 2021 ontvangen en een bijlage met belangrijke wijzigingen. Daar willen we graag het volgende aan toevoegen:

  1. De keuze voor een natura of restitutie polis: 90% van de verzekerden kiest voor een natura polis. Belangrijk is dat de verzekeraar een contract gesloten heeft met (vaak verschillende) zorgverleners. Wij adviseren in onze regio vooral CZ, omdat zij met 90% van de zorgverleners een contract gesloten hebben. Zo ook met zorgverleners in België.
  2. Als er voor een land een negatief reisadvies geldt en je gaat toch op reis, dan zijn eventuele kosten in verband met Corona op de aanvullende zorgpolis niet gedekt.
  3. let op de wachttijd voor beugels.
  4. Daarnaast kan er bij zwangerschappen gedurende het jaar geen wijziging worden aangebracht, hetgeen ‘eerder’ wel het geval was.