Kippen op vakantie?

© Fotopersburo van de Meulenhof BV  Kipcaravan

Op donderdag 29 juni vond onder grote belangstelling de opening van de allereerst kipcaravan van Nederland en de introductie van Het Groene Woud-ei plaats aan de Groene Corridor in Oirschot. Dit project van Peter en Esther van Agt van de Fladderfarm, was een van de prijswinnaars van de ondernemersprijsvraag van de Groene Corridor. Wethouder Piet Machielsen van de gemeente Oirschot verrichtte de officiële openingshandeling.

De kipcaravan
De kipcaravan is een mobiele kippenstal, die elke twee tot vier weken wordt verplaatst naar een andere locatie aan de Groene Corridor. De komende maanden scharrelen de kippen rond op diverse plekken op Oirschotse Heide.

De kipcaravan biedt plek aan 240 hennen en 9 hanen. Overdag beschermen de hanen de hennen tegen natuurlijke vijanden. ‘s Avonds gaan de kippen veilig op stok voor de nachtrust. De kipcaravan gaat dan automatisch op slot. ‘s Morgens leggen de hennen vervolgens ongestoord een smaakvol ei in hun nest, waarna ze vanaf 10 uur weer naar buiten mogen. Peter van Agt, eigenaar van de Fladderfarm in Oirschot liet de kipcaravan in eigen beheer ontwerpen en bouwen. De caravan is zelfvoorzienend. Zonnepanelen zorgen voor de elektriciteit en er is een wateropvang die regenwater opvangt en zuivert.

Het Groene Woud-ei
De eieren van de kippen die rondscharrelen aan de Groene Corridor, heten Het Groene Woud-eieren. Het Groene Woud-ei is een bijzonder smakelijk ei van de vrije-uitloopkippen, die in een natuurlijke omgeving rondscharrelen aan de Groene Corridor.

De hennen kunnen in de buitenlucht ongestoord op zoek naar hun natuurlijke voeding: granen en zaden, gras en kruiden en kevers en torren. Het Groene Woud-ei wordt verkocht vanuit de ei-automaat, die steeds bij de locatie staat waar de kippen verblijven. Zo kunnen passanten altijd kakelverse eieren kopen van de kippen aan de Groene Corridor.


www.groenewoudei.nl

Terug..