• Werkwijze

Na ons eerste kennismakingsgesprek maken we een plan van aanpak. Meestal komt het erop neer, dat wij uw map met “verzekeringspapieren” meenemen en op kantoor gaan bestuderen. We bekijken wat goed is en wat voor verbetering vatbaar is. Ook maken we op basis van de huidige polissen/verzekeringen een premievergelijk zodat u “appels met appels” kunt vergelijken. Daarna geven wij ook een advies over hoe uw verzekeringsportefeuille beter of optimaler ingericht kan worden. Wat kan eruit, wat zouden wij wel adviseren.

Zo ziet u in één oogopslag wat wij waard zijn op basis van advies en premie.

Als wij na deze fase het verzekeringspakket voor u mogen regelen, volgt er een traject van opzeggen van de oude polissen, aanvragen van nieuwe verzekeringen op basis van offerte en aanvullingen. Als er technische inspecties uitgevoerd moeten worden, doen wij dat zelf of worden die vanuit de verzekeraar geregeld.

Op het moment dat alle nieuwe verzekeringen binnen zijn, maken we een afspraak om alles duidelijk uit te leggen, nogmaals na te lopen en alles netjes in een map van De Leeuw Assurantiën op te bergen.

Jaarlijks maken wij een afspraak om uw polissen tegen het licht te houden. Kan er iets minder verzekerd worden, is er premie te besparen, zijn de dekkingen nog actueel, enz. Alles lopen we na. Ook vertellen we u dan actuele zaken en nieuwtjes op verzekeringsgebied, zodat u altijd goed op de hoogte blijft.

Zijn er vragen, of is er schade, dan staan wij natuurlijk tussendoor (we zeggen wel eens “24-uur per dag”) voor u klaar met raad en daad. De vergoeding van onze kosten en werkzaamheden kunnen we op een drietal manieren verrekenen. Hierover zijn we elke keer erg duidelijk. Keuze wordt gemaakt afhankelijk van de situatie die voor u het meest interessant is en bestaat uit provisie, fee, abonnement of een combinatie hiervan.

Provisie.
Soms zit in de verzekeringspremie, die u betaalt aan de verzekeraar, provisie. Deze provisie krijgen wij, via de verzekeraar, terugbetaald. Op deze manier heeft het tot kort geleden altijd in de verzekeringswereld gewerkt en is nu ook nog het meest gebruikelijk. U kreeg van ons geen rekening, de vergoeding kwam via de verzekeraar.

Fee.
Sommige producten hebben bij het adviseren en afsluiten van het product een eenmalig karakter. Bijvoorbeeld bij een overlijdensrisicoverzekering, deze wordt geadviseerd en afgesloten, maar de komende jaren (vaak langlopend) hebben wij hier geen werk en kosten meer aan. Waarom zou u al die jaren dan betalen? Bij ons rekent u dan in één keer af! Een fee voor onze werkzaamheden.

Abonnement.
Voor de steeds groter wordende bedrijven, vooral intensieve veehouderij, glastuinbouw en loonbedrijven, is het vaak interessant om onze kosten op een andere nieuwe manier te voldoen. Wij hebben het Nieuwe Adviseren in de Agrarische Sector ontwikkeld, dit is een voordeliger en nieuwe manier van samenwerken. Voor meer uitleg over deze manier van samenwerken “Het Nieuwe Adviseren””

Bent u nieuwsgierig of geïnteresseerd geworden, maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek