Geslaagde bijeenkomst Studieclub Varkenshouderij Bladel-Reusel.

Stalbranden en Preventie

Maandag 8 januari jl. organiseerde de studieclub varkenshouderij Bladel-Reusel ism De Leeuw Assurantiën een avond voor haar leden over de actualiteit van verzekeringen in de varkenshouderij.
Hierbij kwamen diverse onderwerpen aan bod, uitgelegd door Robert de Leeuw en Jeroen van Poppel van De Leeuw Assurantiën en Twan van Limpt en Maick Arendsen van Delta Lloyd verzekeringen.

Er is de laatste jaren een toename te zien van grote schades in de varkenshouderij. Met als gevolg dat steeds meer verzekeraars zich terugtrekken uit de agrarische markt. Er komen meer aanvullende eisen om het zelfde risico te blijven verzekeren. Maar ook de kleine dingen zijn van belang.

Het zijn de dingen van de dagelijkse praktijk waar we tegenaan lopen.
Het stopcontact wat kapot is gegaan, de pinnenwebben rond de elektrische motoren, de openliggende meterkast door de vervangen stop, de brandblussers die nog niet teruggehangen zijn na de keuring.

Sommige verzekeringsmaatschappijen eisen een keuringsrapport wat periodiek door een erkend bedrijf moet worden opgesteld. Daarbij moeten eventuele mankementen worden hersteld.

Om zaken verzekerd te kunnen houden is het belangrijk dat de zaken goed in orde zijn.

Op 20 februari as staat een nieuwe infoavond i.s.m. Avero Achmea op de planning voor de studieclub Varkenshouders in Oirschot-De Beerzen.