Alarmsystemen voor motorrijtuigen en jaarlijkse keuring

Het is ons opgevallen dat er auto’s in Duitsland gekocht worden en dat de alarmeisen daar anders zijn dan in Nederland. Als de auto dan bij ons wordt aangeboden voor een verzekering, is het in vele gevallen zo dat het alarmsysteem moet worden aangepast. Daarom adviseren wij u om ons bij twijfel te raadplegen over een geschikt alarmsysteem. Daarnaast moet het bijbehorende certificaat jaarlijks worden gecontroleerd.

Zie hieronder de soorten klasse alarmsystemen:

  • Klasse Startonderbreker

SCM klasse Startonderbreker is de voormalige beveiligingsklasse 1. Deze beveiligingsklasse bestaat uit een systeem (startonderbreker) met twee automatisch ingeschakelde blokkeringen. Deze blokkeringen dienen ervoor te zorgen dat een voertuig uitgerust met een SCM gecertificeerde klasse startonderbreker (voorheen Klasse 1) niet op eigen kracht verplaatst kan worden.

  • Klasse Alarmsysteem

SCM Klasse Alarmsysteem is de nieuwe naam voor de voormalige beveiligingsklasse 2. Deze beveiligingsklasse bestaat uit een SCM gecertificeerde startonderbreker (voorheen Klasse 1) aangevuld met een inbraakdetectie en alarmering (sirene).

  • Klasse Alarmsysteem met hellingshoekdetectie

Een SCM Alarmsysteem met hellingshoekdetectie is de voormalige Kiwa SCM beveiligingsklasse 3. Deze bestaat uit een goedgekeurde startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering met omtrekdetectie, interieurdetectie, hellingshoekdetectie en akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene en optische signalering.

  • Klasse Voertuigvolgsysteem

SCM Klasse Voertuigvolgsysteem is de nieuwe naam voor de voormalige beveiligingsklasse 4 en 5, aangevuld met een extra startonderbreker. Een voertuigvolgsysteem is een beveiligingssysteem waarmee uw auto na diefstal gevolgd, opgespoord en geblokkeerd kan worden. Dit beveiligingssysteem bestaat uit een volgsysteem en een startonderbreker.

  • Klasse Terugvindsysteem

De SCM beveiligingsklasse Terugvindsysteem (TV01) is sinds juni 2016 door Kiwa SCM in het leven geroepen. Een SCM goedgekeurd terugvindsysteem is een na-diefstalsysteem dat ervoor zorgt dat een voertuig, conform de norm, binnen 24 uur in Nederland teruggevonden dient te worden. Kiwa SCM TV01 certificering is mogelijk, mits het voertuig voorzien is van Kiwa SCM gecertificeerde basisbeveiliging.